Naslovna strana » Intervju

Intervju

Sep

01

2015

0
Komentara

Bosanska novinarka ruši sve barijere: Adriana Kuči postrojila slovenačke košarkaše

Prilika da napišem ovu knjigu kojoj je predhodilo više od 90 intervjua u 27 sedmica bio je veliki izazov – kazala je Adriana ...

Aug

27

2015

0
Komentara

ROMANA PANIĆ: Ne krijem da volim da popijem rakiju ili čašu vina pred ručak

Prvi bakšiš od 10 njemačkih maraka zaradila sam kao tinejdžerka kad sam zapjevala kao gost u jednoj kafan...

Aug

25

2015

0
Komentara

Seid Masnica: Sa Zanom Marjanović bih snimao seksi scene

Ime i prezime: - Seid MasnicaNadimak:- Nemam gaZanimanje:- Urednik – producent u Informativnom programu TV BiH, docent iz područja komunikoloških naukaObrazovanje: - Doktor komunikoloških nauka,...

Aug

23

2015

0
Komentara

Brega odustao od umjetničke škole kako ga ne bi zvali gejem!

Predrasude su ga možda koštale u životu ...

Aug

22

2015

0
Komentara

Jelena Rozga: Držim bolest pod kontrolom

Momka ne krijem, nego ga novinari ne vide – kaže lijepa pjevačica, kojoj je najveća glupost koju je čula ta da je u vezi sa Milanom Popovićem ...

Jelena Rozga je uvijek u centru pažnje, i šta god da uradi mediji se trude da joj budu u blizini. Zgodna plavuša završila je singl i spot za pjesmu „Kraljica". Stalno je na nastupima i skoro da nema vremena za odmor. Pjevačica je nedavno progovorila i o teškoj bolesti hipertireozi od koje boluje već devet godina.

Jesi li zadovoljna pjesmom „Karaljica"?

- U ovom poslu ne možeš nikad da kažeš da si potpuno sretan i zadovoljan, jer svakodnevno nailazimo na probleme. Međutim, mogu da kažem da sam zadovoljna svime što sam uradila i postigla. Publika me voli, prepoznaje tu energiju, a ja volim njih. Pjesma se već uveliko pjeva jer je prava ženska. Na nastupima primjetim veliki broj djevojaka koje dođu bez muškaraca, a pjesma i govori o tim komplikovanim odnosima.

Jesi li se ti našla u sitaiciji da budeš prevarena?

- Nisam, ali znam dosta situacija gdje sam tačno osjetila da sam suvišna. Tu sam uvijek znala da zakočim na vrijeme i da shvatim da nas u vezi nije samo dvoje, nego da nas ima više.

Kako komentarišeš kritike da u spotovima donosiš previše erotike?

- Svako ima pravo da misli šta god hoće i ja se tu ne obazirem previše. Ima spotova gdje je toga puno više, pa se niko ne obazire, ali zato mene redovno komentarišu. Ja nikoga ne tjeram da gleda moje spotove ili sluša moje pjesme, niti da mi dođe na koncert. Imam svoju publiku, oni znaju šta radim i vole me, tako da cijenim samo njihov sud.

Koliko ti provokativna garderobe pomaže u karijeri?

- Ne znam šta znači provokativno!? Nikoga ne provociram i ne želim da provociram svojim ponašanjem, izgledom, pjesmom ubirem negativne poene. Kod nas previše toga se smatra provokacijom. Ako nekome stoji kratka suknja, onda slobodno treba i da je nosi. Ja volim da vidim sređene momke i cure koji paze kako izgledaju, tako da ne vidim razloga da neko to treba da smatra provokacijom. Jednu garederobu nosim za scenu i ona se razlikuje potpuno od one druge koju nosim u privatnom životu.

I dalje kriješ dečka. Kako ti to polazi za rukom?

- Nikoga ne krijem, nego ga novinari ne vide. Nije mi ta vrsta reklame potrebna da se stalno slikam i postavljam na društvene mreže detalje iz privatnog života.

Mnoge si iznenadila kada si rekla da ne planiraš svadbu, ali da bi rado postala majka. Imaš li takve planove tokom ove godine?

- Jedva čekam da postanem majka. Jedna djevojčica bi mi promijenila život. Što se tiče braka, to više nije institucija kakva je bila nekada. Vidim moje prijatelje i prijateljice koje se udaju, žene, rastaju, onda gomila problema i rasprava ko je kriv. Jasno mi je da tu stvari ne fukcionišu onako kako bi trebale. Meni je to postalo u jednom trenutku nevažno, tako da mi taj papir nije prioritet.

Da li bi bila stroga majka?

- Ne, sigurno. Daću sve od sebe da budem majka za primjer i da odgajam dijete onako kako mislim da treba. Tako sam odgajana, tako da ću sigurno sve što su mene naučili roditelji prenijeti na nove genaracije.

Mnoge si šokirala priznanjem da boluješ od hipertireoze. Zašto si progovorila o tome?

- Sasvim je ljudski dati savjet drugima koji imaju iste probleme. Nisam ja to uradila zato da me bilo ko sažajeva. Meni svako jutro počinje lijekovima, i na taj način držim bolest pod kontrolom. Doktori su mi uradili detaljne analize prije devet godina i dali svoju dijagnozu, tako da sam odlučna u namjeri da se pridržavam savjeta. O svom zdravlju vodim računa od tada, i nastojim da se to ne primjeti.

Mnoge je iznenadilo da si baš o tome progovorila u javnosti. Kada si donijela odluku?

- Smatrala sam da je vrijeme da se kažu takve stvari jer znam da bi bilo neistina i raznih priča da nisam sama pričala o tome. Mediji su danas takvi. Tu bi se iskontruisala ko zna kakva priča, i ko zna šta bi sve pisali o mom zdravstevnom stanju.

Koja je najveća neistina koju si čitala o sebi?

- Bilo je dosta neistina i gluposti. Međutim, ima jedna koja je najveća a ta je da sam bila u vezi sa Milanom Popovićem. Nije mi jasno ko je mogao da smisli takvu budalaštinu i u masi glupsoti koje su pisali o meni, ta je definitivno najveća.

Zašto nisi demantovala sve te naslove?

- Nema svrhe, jer znam da bi samo napravila gore i učinila im uslugu da tu priču razvlače mjesecima.

Imaš li vremena za odmor?

- Ove godine vrlo malo. Imam drugih obaveza koje su mi okupirale pažnju, tako da ću kratko odmarati između nastupa i potruditi se da napunim baterije. Čeka me moja publika i nastupi koje jako volim. Sa bendom uživam dok sam na sceni, tako da mi je to neka vrsta odmora.   

 

">  [posjeti portal]
-->

Aug

21

2015

0
Komentara

Jelena Tursum potvrdila priču Podgoričanke Maye Maye: Šibica je i mene, ali i moje kolege, potkradao!

On je svakom od muzičara davao manje 20 KM te te pare uzimao sebi - tvrdi ona...

Aug

20

2015

0
Komentara

Leila Bečić manekenka i fotomodel: Izbori za Miss BiH su namješteni!

Nakon izbora sam se preselila u Švicarsku gdje sam počela s radom. Radila sam katalog za Njemačku kompaniju nakita, reviju za Mercedes Benz u Cirihu, te različite revije vjenčanica i koktel haljina – kazala je manekenka...

Aug

18

2015

0
Komentara

Senaid Salkičević: Udaram samo lijevom, jer bi bilo netaktično da metalnom nogom zakačim protivnika

Imao sam samo osam godina, i tog 25. maj 1992. godine, igrao sam s ocem fudbala ispred kuće kada je pala granata koja je usmrtila njega a mene ostavila bez noge i ranila teško u glavu...

Aug

17

2015

0
Komentara

Slađana Mandić: Vozila sam putnički avion bez dozvole!

Želim biti glumica. Za prvi novogodišnji nastup danima sam učila narodnjački repertoar ...

Aug

16

2015

0
Komentara

Nikola Rokvić zbog brata otkazao vjenčanje

Njegov mlađi brat Marko, kojem je djevojka u drugom stanju, ženi se u septembru te je iz tih razloga stariji brat prolongirao svoje ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last ukupno: 679 | prikazano: 1 - 10