Naslovna strana » Intervju

Intervju

Feb

13

2016

0
Komentara

Osman Hadžić: Ne pjevam na mjestima gdje se otvoreno nudi seks i droga!

Ozbiljno razmišljam da napustim Njemačku, da negdje u Bosni napravim ranč i uživam sa životinjama - kazao je on...

Svojevremeno je Osman Hadžić bio jedan od najpopularnijih pjevača regiona, a njegov hit, danas se već može reći evergrin "Ti mene ne voliš", sinonim je uspjeha ovog pjevača.

Nisam nestao

Mada mnogi misle da se Osman izgubio sa estrade, on je na njoj itekako prisutan. Putuje iz grada u grad, iz države u državu, a njegovi mnogobrojni fanovi prate ga u stopu. Tako je bilo i na nastupu u njemačkom gradu Offenbachu, a prije nego je izašao pred mnogobrojnu publiku razgovarali smo sa ovim još uvijek mladolikim pjevačem koji još i danas svojim izgledom plijeni žensku publiku.

- Valjda mi godine idu u prilog, pa i ti neki geni, a i moram da priznam taj neki mir kojeg imam u privatnom životu. To je sve ono što čovjeka čini sretnim, a kada je čovjek sretan i zadovoljan onda se to odražava i na fizički izgled. Sve u svemu kako privatno tako i poslovno sam veoma zadovoljan -rekao nam je Osman na početku razgovora.

 Danas je dosta novih pjevača, dosta dobrih mladih estradnjaka i previše onih koji po svaku cijenu žele da postanu popularni. Kako ti izlaziš na kraj sa konkurencijom?

- Ako je konkurencija zdrava, fer i korektna onda je dobro što je ima, a često nije tako. Mnogi udaraju džonom, a isto tako sve im se to jednom vrati kao bumerang. Uvijek vraćam sa dobrim pjesmama, a uskoro će biti objavljena jedna nova koja ima za sada dva naslova, a jedan je upravo vezano za ovaj naš razgovor „Dugo me nije bilo". Pjesmu je radio Siniša Ličina iz Novog Sada koji mi je radio i pjesmu "Pakuj se moja nevjero".

I ti radiš nove pjesme u Srbiji ili Vojvodini kao i većina pjevača koja su iz BiH. Zašto je to tako?

- U BiH nesumnjivo ima dobrih autora i sa većinom sam i sarađivao, ali uvijek idem za dobrom pjesmom. Ko mi ponudi dobru pjesmu ja sam tu, nije bitno da li je BiH, Srbija, Hrvatska... Imam još jednu pjesmu koja je gotova, a koju sam radio u saradnji sa Perom Stokanovićem koji je napisao moj veliki hit „Ti mene ne voliš", pa „Titanik". Možda čak do jeseni realiziram i kompletan CD mada se više ne isplati izdavati CD-e.

Šta te ipak svih ovih godina održava na površini?

- Prije svega dobre pjesme i taj neki moj minuli rad. Već 25 godina ulažem u dobre pjesme, ulažem u sebe, nemam iza sebe nekih skandala, a što se opet sve to ne bi moglo reći za mnoge moje kolege, čast izuzecima. Činjenica da je ljudi odnosno kolege i koleginice koji se bave skandalima i koji sami iniciraju te neke izuzetno ružne priče, bolje plivaju na površini od nas koji tome nismo skloni. A, upravo mi koji ne iniciramo te skandale lične prirode medijima nismo interesantni, te se o nama piše samo kada imamo dobru pjesmu. A, po meni dobra pjesma je više cijenjena od skandala bez obzira koliko on ružan i loš bio.

Da li bi u slučaju potrebe da dođeš na naslovnu stranu ili da budes udarna vijest u TV emisijama bio spreman izmisliti sklandal lične prirode kako to rade neki iz tvoje branše?

- Nikada! Iskreno, nikada nisam nazvao nekog urednika printanog ili elektronskog medija da budem gost, da dobijem naslovnu stranu. Meni se sve to dešavalo uz put, spontano. Uvijek je pjesma bila ta koja je na neki način krčila moj put ka uspjehu.

Pratiš li današnja dešavanja na estradi?

- Što mogu da pratim to i znam, a sve ostalo ne. Iskreno, u stanu nemam ni satelitske antene ni resivera da bi pratio naše programe, a to sam uradio namjenski. Prvo, nemam potrebe za našim programima jer volim fudbal baš kao i moji sinovi, pa mi pratimo i gledamo fudbalske utakmice. Danas postoje društvene i socijalne mreže, pa ko me zanima toga i pronađem, pa se informiram. Ali, činjenica je da mladih talenata ima itekako mnogo, jako dobrih. Njihova prednost je ipak u tome, prije nego što postanu poznati sa njihovim vlastitim pjesmama, postanu poznati sa tuđim pjesmama. Tako da je to mnogo lakše već u vrijeme kada sam ja počinjao, kada sam morao snimiti album da bi se saznalo za mene.

Zrelije godine

Da li to znači što nemaš TV kanale sa domaćeg govornog područija, želiš uzapravo da zastitiš vlastite sinove od raznih budalasšina, starleta i loših rijaliti programa?

- Ma, svaka ti čast. Kao da si mi misli pročitao. Drago mi je što si to konstatovao. To je zaista tako. To je posebno bilo bitno kad su bili manji, a sada kada su već veliki za to više nema potrebe. Sve to ih ne zanima. Od malena sam se trudio da ne budu dio tog svijeta, da budu svoji, da krenu nekim drugim putem, koji će biti stabilniji i normalniji. Moja dva sina su sportisti, kćerka je završila menadžment, sada radi master u Berlinu,cstariji sin završava Sportsku akademiju ove godine, mlađi igra fudbal. Poželio bi im da budu prije svega dobri ljudi, da budu odgovorni prema onom što rade, a siguran sam da hoće. Od mene su to mogli sve da nauče i još uvijek uče.

Seks, droga i estrada?

- Sve  troje idu jedno uz drugo. Vjerovatno to ovim mlađim danas više inponuje nego nama starijim pjevačima. Pjevač sam u zrelijim godinama, znam šta hoću, mogu, a šta ne. Ne borim se da steknem ime, već ga imam. Danas se skoro svi skidaju, seksi oblače, što žene što muškarci, samo da bi bili zapaženi. Ja danas mogu da biram gdje ću da nastupim gdje da se pojavim, što ova današnja generacija nema baš previše izbora da bira. Idu, ma gdje da ih pozovu, pa onda tu ima svega i svačega, od seksa do droge.

Kupio si stan u Štuttgartu, djeca ti se školuju a i ti već duži niz godina živiš u Njemačkoj. Da li sebe smatraš  dijasporcem i da li je teško ostati i opstati na estradi kada djeluješ iz neke treće zemlje?

- Meni to nikada nije predstavljalo neki problem, ali valjda sa godinama mi malo teže padaju ta putovanja danas. Sada bi mi možda bilo lakše da živim u Bosni. Međutim, kako čovjek stari, sve vise razmišlja o svom kraju, gradu, državi u kojoj je rođen, dakle sve više razmišljam o definitivnom povratku. Ali, sa druge strane tu su moja djeca koja svoje karijere grade u Njemačkoj, pa se onda opet teško od svega toga odvojiti. Moja velika želja je napraviti negdje u Bosni neki ranč i da budem sam sa životinjama.

Nakon 25 godina na estradi, možeš li danas za sebe reći da si sretan, bogat i zadovoljan?

- Apsolutno. Od života sam dobio više nego što sam očekivao i tražio. Kada bi sebi mogao sa nekim normalnim poslom omogućiti sva ta putovanja? Obišao sam skoro cijeli svijet najmanje deset puta, upoznao razne ljude, sklopio mnogobrojna prijateljstva u skoro svim zemljama svijeta. Moj rahmetli dedo mi je svojevremeno govorio: "Pa ti sine Osmane imaš u svakom gradu kuću", a ja danas mogu reći da u svakom gradu imam bar po deset kuća.

Da li to možda znači da u svakom gradu imaš i po jednu ženu?

- (Smijeh). E to nemam. Imam jednu i to mi je dosta.

 

 

 

">  [posjeti portal]
-->

Feb

12

2016

0
Komentara

Anida Idrizović: Andrija je moj tip muškarca, a Vendi je hodajuća katastrofa!

Emina Tufo čupa, a Lepa Brena bila je prava u pravo vrijeme...

Feb

10

2016

0
Komentara

Edin Kalimero: Sandra Afrika i slične njoj su smiješne i bez moje imitacije

Kod nas starlete ne postoje, postoje prostituke u narodu poznate kao kurve koje umjesto pod mostom ili u izlogu, mašu nam kao lica sa TV ekrana - kazao je on...

Edin Aladžuz Kalimero, poznati bosanskohercegovački imitator koji nema konkurenciju, čovjek bez dlake na jeziku i osoba koja razbija predrasude kao od šale, pričao je o ljubavi prema interpretaciji, o bh. estradi, starletama, odlasku iz BiH...

Estrada

- Ovaj poziv se nametnuo još u srednjoj školi, kroz dramsku sekciju. Uvijek sam volio i glumu i muziku. A ovo je jedinstvena mogucnost da se spoji i jedno i drugo – započinje svoju priču Edin.

I sam je svjestan kako je jedinstven u onom čime se bavi.

- Moja inspiracija su uvijek bile licčosti koje imitiram, a ne neko ko je možda moja konkurencija. Glupo zvuči, ali ni dan danas nema niko sličan meni na javnoj sceni – kazao je on kojem je Lepa Brena idol.

- Ima tu još osoba, ali bih izdovjio Lepu Brenu i Hanku Paldum. Obje lično poznajem i mogu samo reći riječi hvale, pogotovo za Hanku – dodao je Kalimero.

Edin zna u koga se nikad ne bi prerušio, pa tak obez razmišljanja odgovara da je to Sandra Afrika.

- Ne bih se prerušio u neke likove koji trenutno prolaze kroz estradu, tipa Afrika i njoj slične. Tu se nema šta imitirati – kategoričan je Edin, koji dodaje da je estrada već odavno izgubila i smisao i vrijednost.

- Jedino stara  garda u svakom žanru održava to nešto. Ostalo su pjesme koje traju kraće od ljetnjeg pljuska.  A ujedno danas se muzika izgleda gleda, a ne sluša, što je degutantno – mišljenja je on.

Njegove imitacije mu nikad nisu stvarale problem jer nikad nikoga nije vrijeđao, nastojao je da sve radi sa stilom i na nivou. U tome je i uspio. 

Otkako se pojavio u javnosti, ne prestaje da izaziva buru reakcija. Zbog svog posla, zbog toga što ne ćuti, često je bio na meti kritika od strane društva. Često su ga nazivali homoseksualcem, ali Edin je na te priče postao gluh.

- Na te glupe priče sam oguglao davno i više zvuče isprano. Ako ćemo gledati realno, trebali su me prozvati transvestitom, a ne homićem. Jer muškarac koji oblači žensku odjeć je trans osoba, a ne gej. Međutim, ko će ispravljati krive Drine i neobrazovanje.

Bitno je da moja porodica, prijatelji i ja znamo ko sam i šta sam, a to je da sam ok osoba u svakom segmentu. Drugo me ne zanima – kazao je Kalimero.

Naš imitator je spakovao kofere i otišao u daleku Švedsku. Tamo se na bavi profesionalnim imitiranjem, bavi se onim za šta se i školovao.

- Što se tiče Švedske, ovdje je velika konkurencija među drag queen osobama,  tj. imitatorima. Ja se ovdje ne bavim tim pozivom već onim za šta sam i završio školu. Odgajatelj sam  i učitelj. I mogu vam reći - miran sam. Zapjevam na nekim druženjima, ali bez presvlačenja, i za svoju dušu i dušu prijatelja – priča on.

Operacije

Da kod njega ne postoje nikakve prepreke i predrasude, govori i činjenica da je nekoliko puta odlazio pod nož i o tome otvoreno priča.

- Pristalica sam estetskih zahvata i prvi sam ih radio pred tv kamerama. Nikad ništa radikalno. Povećavao sam usne, radio botox i filere. I baš evo nedavno sam uradio opet botox i filere. Usne ne jer nema potrebe – priznaje Kalimero.

Nekada je bio učesnik rijalitija, ali u to vrijeme su se cijenile druge stvari. Današnji rijalitiji nemaju nikakve veze sa onima u kojima je on bio svojevremeno.

- Imao sam sreću da sam učestvovao u dva rijalitija kada su još bili ok. U „Izgubljenim“ na tv Hayat i „Velikom Bratu“ tv Pink. Tada je bila totalno druga priča. Imao sam poziva za rijalitije, ali sve sam odbio i dok vlada ovakav koncept kurvaluka, i učestvuju lica sa margina društva, mene tamo nema niti će biti – iskren je Edin koji planira povratak u Bosnu, ali samo da se odmori i posjeti porodicu i njemu drage ljude.

„Starleta“ je blaži naziv za kurvu

- Kod nas starlete ne postoje, postoje prostituke u narodu poznate kao kurve koje umjesto pod mostom ili u izlogu, mašu nam kao lica sa TV ekrana pozdravljajući fanove, odnosno potencijalne i postojeće mušterije – kazao je Edin.

 

">  [posjeti portal]
-->

Feb

09

2016

0
Komentara

Elvir Laković Laka: Beznadežan sam slučaj i zato ne mogu na Eurosong!

Najviše volim sam napraviti grah, a najvažnije je pokiseliti grah predhodnu noć da nadođe. Pripremam novu pjesmu, a to je dug proces dok se sve složi u mojoj glavi...

Feb

08

2016

0
Komentara

Lana Jurčević : Mili me je poželio i dobio me je!

Rekao je da prati već godinama moj rad i da želi moj glas imati na jednoj od pjesama za koju mu je važno da bude dobar vokal – kaže pjevačica o saradnji sa liderom „Miligrama“...

Kako je posljednje dvije sedmice učešća u šou "Ja to mogu", Lana Jurčević smišljala melodije doslovno vježbajući, na probama, u vožnji, gdje god je stigla, ne čudi što je ova mlada i lijepa pjevačica odmah po završetku šoua ušla u studio.

 Uskoro u Sarajevu

- Imala sam osjećaj da imam apstinencijsku krizu od nestvaranja pjesama. Nisam više mogla izdržati i sada sam u stvaralačkom pogonu – rekla nam je Lana. 

Pjevačica nam je kazala da ne radi samo na pjesmi, već je u pripremi i album. A kako ima i neke ponude od starne bh. autora, s radošću otkriva činjenicu da će je put dovesti i do nas, te da će uskoro posjetiti i Sarajevo.

Naravno, Lani ovo ne bi bilo prvo druženje sa nekim bh. autorom. Poznato je da je Amil Lojo za nju i Luku Nižetića uradio jednu od najljepših pjesama „Od najgorih najbolji“, koje ona smatra nastavkom njihovog hita „Prave ljubavi“.  

A o Loji ima samo riječi hvale:

- Amil je jedan divan autor i prije svega čovjek. S njim raditi je prava milina. Napisao je duet za Luku Nižetića i mene, svojevrsni nastavak, ajmo to tako nazvati „Prave ljubavi“, ali pod imenom „Od najgorih najbolji“. Ja se nadam da ćemo još sarađivati, ali i da ću zakoračiti napokon i kod vas i napraviti veliki koncert nakon toliko godina.

Kako joj pored lijepih pjesama put u Bosni „krči“ Amil, tako joj Aleksandar Milić Mili i „Miligram“ otvaraju vrata srbijsnaske scene. A na novom albumu ove popularne grupe našao se i njihov duet „Na ivici ljubavi“. Pjesma se već izdvojila, a Lana ne krije da je sretna što je postala dio tog tima.

- Mili me nazvao, rekao je da prati već godinama moj rad i da želi moj glas imati na jednoj od pjesama za koju mu je važno da bude dobar vokal. Moram reći i da se meni pjesma svidjela ali i da je Mili nevjerojatan profesionalac, tako da se pjesma snimila u roku jedne sedmice. A o saradnji i atmosferi koja je vladala tokom snimanja nemam riječi. To se naprosto mora doživjeti – veli hrvatska pjevačica.

Na pitanje koliko je zadovoljna svojim statusom na estradnoj sceni, i da li bi nešto mijenjala, odnosno, smatra li da preovladava kič i šund, kaže:

- Jako sam zadovoljna i sretna što mogu stvarati muziku koja je u isto vrijeme kvalitetna, ali i komercijalna. Držim se čistog popa i tu namjeravam ostati. Kritična nikada nisam prema drugima, samo prema sebi i to me motivira za dalje. Puno radim, puno sviram i putujem i mogu biti samo presretna – rekla je Lana, dodajući da je imala fazu kada je slušala narodnjake.

Slušala narodnjake

- Da. Imala sam davno fazu kada sam slušala narodnjake, doduše, kratko, ali pop je tamo gdje se osjećam najbolje. Odrasla sam na soulu, hip hopu, popu, rnbu... – kazala je pjevačica koja bi voljela sarađivati sa bilo kime ko bi joj unio jedan novi vjetar i osjećaj u ono što je radila do sada.

 Svašta radila

Lana je bila učesnica i šoua „Ples sa zvijezdama“ gdje se pokazala veoma spretnom u pokretima tijela, da su mnogi imali dojam da se latino-američkim plesovima bavila dugi niz godina. No, otkrila nam je da je svašta probavala i imala sto hobija, ali latino plesove je prvi put isprobala u tom šou. A da je to za nju bio lud i nezaboravan period.

 

">  [posjeti portal]
-->

Feb

07

2016

0
Komentara

Fikret Hodžić o kolegi, knjizi, filmu...i malinama: Ammar vara, ja ne!

Jedva čeka emisiju u Srebrenici...ali se i nada da će to biti na ljeto kada grad malo zaživi jer u ovom periodu gotovo da tamo nema nikoga...

Iako je radio na Hayatu, u voditeljski posao Fikreta Hodžića je „gurnula“ Anđelina Đoli, kada je sa kolegom krenuo u potragu za njom. Tada su čelnici ove kuće vidjeli njegov dar, a on je svojim šarmom, spontanošću ali i izrazitom duhovitošću za kratko vrijeme osvojio publiku i postao jedan od najomiljenijih voditelja. Ponekad bi i njemu samom bilo nezgodno jer bi se veća gužva na snimanju emisija „Zvijezda možeš biti Ti“, stvorila oko njega, te bi on više davao autograma i slikao nego što su to činili mladi pjevači. A on je samo radio svoj posao.

Na samom početku svoje karijere najave je dijelio sa Ammarom Švrakićem. Iako su mnogi pokušavali da ih zavade i od njih naprave rivale, nisu uspjevali...sve do sada, kada su u Hayat produkciji odlučili da ih da ih u pravom smislu naprave rivalima kroz emisiju „Kako se zove“.

- Moram priznati da mi je ponekad smetalo kada su drugi pokušavali napraviti neki rivalitet između nas dvojice. Mislim da smo se mi uvijek odlično slagali i nadopunjavali jedan drugog. Koliko god Ammar govorio da sam ja stariji kolega i da uči od mene, smatram da koliko god ja trebam njemu, i on treba meni. Mi smo razliite osobe ali za posao to je ponekad i dobro. Ammar je inspirativan za neke moje fazone. No, ako je nekome zanimljivo da mi budemo na „suprotnim“ stranama, složili smo se i evo igramo se.

S obzirom na to da je Fikret ubjedljivi pobjednik do sada, pitali smo ga smatra li da je bolji od Ammara.

- Trenutni rezultat nije mjerilo ko je bolji...ipak ću reći da je mene nekako više sreća služila i samo je to faktor pomoću kojeg sam lakše dolazio do cilja. Ovdje ulogu ne igra ni iskustvo, ni godine jer zaista nijedan od nas nema nikakvih informacija kada izlazimo na teren, ne zna šta nas čeka, gdje se nalazi osoba koja krije igru odnosno, ima zagonetnu riječ... – kazao nam je Fikret, koji kaže da on nikada Ammara nije ni pokušao prevariti.

- Nisam ga varao, ali on mene jeste. Koristio se nekim nedozvoljenim stvarima. Recimo, u Konjicu me nazvao i rekao da je pronašao čovjeka sa lozinkom da bih ja usporio i odustao, a on dobio na vremenu. Isto tako često priznaje polovične odgovore i pomaže kako bi nastavili igru. Tako da on vara, ja ne! – sa zadovoljnim smješkom „tužaka“ kolegu.

Fikret nam je kazao da kroz ovu emisiju vide koliko ljudi cijene Hayat jer su svugdje lijepo dočekani i ugošćeni. No, ipak, izdvaja Maglaj kao grad gdje su ih baš dočekali kao velike zvijezde i gdje su im bili otežani uslovi za rad...ali samo zbog toga što su imali mnogo obožavatelja i što su svi htjeli da se slikaju s njima. I to im je bilo jako zabavno...i kazalo da rade pravu stvar. A kada bi morao da izdvoji do sada najzanimljiviju emisiju onda je to ona iz Travnika jer su u istom trenutku saznali gdje je ta osoba, i u istom trenutku krenuli prema njoj, trčali... i gdje je brzina bila presudna.

A Srebrenica... Fikret jedva čeka da zaigraju i u njegovom rodnom gradu. To nikada nije izgovorio urednicima, ali vjeruje da će, u nekim toplijim danima, jer u zimskom periodu Srebrenica je gotovo prazna, pa kvalitet emisije ne bi bio kvalitetan, usrećiti nekog od njegovih sugrađana. 

Ne bih mogao igrati svog oca na filmu

Pored rada na malim ekranima, Fikret je u djelo pretočio svoju životnu priču, a njegova knjiga „I ja sam iz Srebrenice“ u 2013/2014. bila je jedna od najčitanijih. Stoga su se svi očekivali nastavak, no kako nam on reče, priča o knjizi se nastavlja ali ne i knjiga. Naime, njegova želja je ovo pretvoriti u film, a sa Harisom Pašovićem već je završio jedan dio priče, gdje je on već uradio scenarij. Sada nedostaje onoj bitan faktor – novac, i da se to realizuje.

Na pitanje koje glumačko ime bi volio da vidi na filmu kao svog rahmetli oca, kaže da o tome neće ni da razmišlja. Te stvari je pustio Pašoviću, i čak mu rekao da mu i ne govori do početka snimanja. A, kako kroz voditeljski posao pokazuje i glumačko umijeće pomislili smo da bi možda mogao i on zaigrati u tom filmu i tako dati „jači pečat“.

- Ne. Za to nikako ne bih imao snage. To je zalogaj koji ne bih mogao „progutati“. Naročito igrati svog oca...Nikako – kazao nam je Fikret koji iskreno kaže da bi se volio okušati kao glumac, i da je o tome još kao dječak sanjao kroz neke svoje dramske sekcije. 

No, do filma još ima dosta da se radi na knjizi. A to su promocije, i upravo se sprema za Ameriku gdje će ostati cijeli mjesec, a onda i prevodi knjige. Već je prevedena na turski, a u planu je i knjiga sa engleskim prevodom.

 Bavit ću se malinama

Malo je onih koji znaju da je ovaj voditelj odlučio u svojoj rodnoj Srebrenici otvoriti vlastiti biznis. Naime, u posljednje vrijeme Fikret se dao u poljoprivredu, i na svom imanju zasadio maline. To je nešto čime će se baviti, definitivno, u budućnosti.

One su mu poriv da dođe do novca i ukoliko se ne nađu sredstva za snimanje filma da ga sam finansira za nekoliko godina. Jer, kako nam na kraju reće, za svog života želi snimiti film o Srebrenici, i traženju nestalih... a on kosti svog oca još uvijek traži.

 

">  [posjeti portal]
-->

Feb

06

2016

0
Komentara

Ammar Švrakić o emisiji „Kako se zove“: Fikret me često naljuti

Trudimo se zabaviti naše gledatelje, u vrijeme velike besparice i svakodnevnog sivila – ističe voditelj...

Ammar Švrakić prepoznatljivo lice Hayat TV-a odnedavno je dio novog projekta ove TV kuće. Emisija, radnog naziva „Kako se zove“, obara sve rekorde gledanosti, a dobro uštimani voditeljski tandem Fikret Hodžić i Ammar u ovoj emisiji su žestoki rivali.

Humor

Naime, emisija je zabavnog formata, koja gledateljima pruža ugođaj radosti, smijeha, neizvjesnosti, ali i iščekivanja.

- Osnovni cilj emisije je komunicirati sa ljudima, stanovnicima Bosne i Hercegovine, duž cijele države. Cilj svake pojedinačne emisije je nagraditi gledatelje, učiniti njihov život kvalitetnijim, boljim, sretnijim. Ammar i Fikret, podijeljeni u dvije suparničke ekipe, traže odgovore na neobična pitanja na koja u suštini nema odgovora, a samim tim pomažu članovima svoje ekipe da osvoje vrijednu nagradu. Uz ugodan i zabavan razgovor sa sugrađanima BiH prezentiramo novi format koji je u današnje vrijeme neophodan svim gledateljima- kazali su iz produkcije.

Do sada je emitirano osam emisija, a Ammar se krunisao pobjedom u samo jednoj...Pitali smo Ammara, koliko je zadovoljan novim projektom, kako podnosi poraz i koliko ga Fikret zna naljutiti...

- Emisija je pravi hit, pravi bum. Ponovo sarađujem sa svojim dragim kolegom, Fikretom Hodžićem. Ovaj put smo zajedno na terenu. Obilazimo gradove najljepše nam Bosne i Hercegovine. Trudimo se zabaviti naše gledatelje, u vrijeme velike besparice i svakodnevnog sivila. Predstavljamo gradove širom naše domovine. Pored zabave, humora, traganja za poljupcima, zagrljajima i lozinkom, emisija ima i edukativni karakter – kazao je Švrakić i dodao:

- Fikret i ja ništa ne planiramo unaprijed, pa me nekad naljuti i isprovocira tokom emisije (smijeh). Često jedan drugog „zafrkavamo“, ali i pokušamo prevariti, no sve to kako bi nasmijali naše gledatelje - kazao je on.

Osmijeh

Iako stalno gubi, Ammar se ne osvrće na to već „gazi“ dalje...

- Iskreno u prvih osam emisija Fikret je ostvario 7 puta pobjedu, a ja samo jednom... No, Fikret i ja smo razgovarali i pitali se šta je u stvari pobjeda? Bitno je biti moralni pobjednik u našem slučaju je to ko će koga više zabaviti, dobiti više poljubaca, zagrljaja. Cilj nam je vratiti osmijeh našim gledateljima, a ko će pobijediti i pronaći lozinku ustvari, nebitno je...

 

 

 

">  [posjeti portal]
-->

Feb

05

2016

0
Komentara

Poznat po emotivnim pjesmama: Berin Buturović krije privatni život

Biti u medijima po svaku cijenu, pa makar to bilo i u negativnom kontekstu, za mene znači da ono što radite i čime se bavite nije dovoljno dobro - kaže on...

Berin Buturović jedan je od pjevača koji je odavno postao prepoznatljiiv po emotivnim pjesmama i sjajnim nastupima. Prekretnica njegove karijere bio je nastup na prvom balu Hora Bečkih dječaka, gdje je predstavljao BiH. Berin kaže da je zadovoljan poslom, te da je i ovaj težak koliko i svaki drugi.

Poziv iz Beča

 - Šta god da radite, ukoliko to volite i želite time da se bavite, uvijek se nađe način za opstanak. Ja sam jako zadovoljan razvojem svoje karijere i brojem nastupa, naročito u posljednje dvije godine. Kao nagrada za predan rad i zalaganje stigao je poziv iz Beča - rekao je Berin.

Kaže da je za njega najljepše kada prepozna da su mu ljudi ukazali povjerenje.

- Ne mogu izdvojiti samo jedan događaj koji me se dojmio, ali generalno najljepša stvar koja se meni dešava na nastupima je razmjena pozitivne energije između mene i publike. Tada znam da radim ono što treba, da ih pokrećem, a ne da sam tu da bih popunjavao tišinu.

Nije pristalica skandala i smatra da to nije neophodno da bi se dospjelo na naslovne strane.

- Stvarno mislim da to nije način i ni u kojem slučaju to ne podržavam. Ukoliko imate nešto dobro da ponudite ljudima svi će to prepoznati. Biti u medijima po svaku cijenu, pa makar to bilo i u negativnom kontekstu, za mene znači da ono što radite i čime se bavite nije dovoljno dobro, pa vam je potrebno bilo šta kako bi skrenuli pažnju na sebe.

Ne prati posebno muzička takmičenja, ali izdvaja "Pinkove zvezdice" kojima je naprosto očaran.

- Oduševljen sam ogromnim talentom te djece. Inače mislim da je to dobra ''odskočna daska'' za muzičare, odnosno prilika da se predstave na mjestu koje samo po sebi nudi veliki broj publike - dodao je on.

Očito mu dobro polazi za rukom da sakrije svoj privatni život od novinara, čim se baš ništa, mimo posla, ne objavljuje o njemu.

Trud i napor

- Pobornik sam ideje da treba dozirati svoje pojavljivanje u medijima i zasigurno ne bih iskoristio stvari iz privatnog života da privučem pažnju na sebe. To bi bilo porazno za sav trud i napore koje činim da svojim umjetničkim izražajem zainteresujem publiku. Privatni život ljubomorno čuvam za sebe i zaista rijetko u javnosti pričam o tim stvarima. A zaljubljen jesam oduvijek, u svoj poziv - rekao je za kraj Berin Buturović.       

 

 

">  [posjeti portal]
-->

Feb

04

2016

0
Komentara

Eminu Tufo iskritikovali pojedini fanovi: Zamjeraju mi što se ne skidam

Njen singl prvijenac „Prašina“ za vrlo kratko vrijeme dobio je brojne pohvale od strane muzičkih znalaca, ali i tokom turneje gosti su tražili da im upravu tu pjesmu pjeva.... ...

Feb

03

2016

0
Komentara

Slađa Hodžić: Neću da uradim silikone kako bih bila u centru pažnje

Danas pjesme snima svako ko ima pare i “iole” misli da zna da pjeva, čast izuzecima, ali ne isplati se natjecati niti boriti za mjesto na današnjem estradnom nebu – kazala je Hodžićeva ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last ukupno: 852 | prikazano: 1 - 10