Naslovna strana » Intervju

Intervju

Nov

30

2015

0
Komentara

Danijel Boto: Bio sam veće iznenađenje od Brene!

Ne planiram se prijavljivati na neka takmičenja, mada me mnogi nagovaraju da odem na „Zvezde Granda“ – rekao je on ...

Danijel Boto, Hercegovac koji je oduvijek znao kako da skrene pažnju na sebe, i ovog puta je to maestralno odradio.

Naime, on je snimio novi singl pod nazivom „Faca“, a ovom prilikom nam je pričao o svojim počecima, o budućnosti, saradnji sa Marinom Tucaković...

Iznenađenje

 -Prvi put sam se uhvatio mikrofona sada već davne 1998. godine na „Prvom pljesku Čapljine“. Tada su svi u dvorani skandirali moje ime i postao sam miljenik publike. Ostalo je historija – započinje svoju priču Danijel.

Profesionalnu karijeru Danijel je započeo 2005. godine, a rasla je sve do 2008. kada je izdao svoj prvi album.

- Album prvijenac „Nisam k`o drugi“ bio je najprodavaniji album u BiH,  a promociju sam odradio u jednoj zagrebačkoj diskoteci – kaže on, ističući kako je prezadovoljan onim što je u karijeri napravio.

Danijela je publika imala priliku gledati u rijaliti šou „Big Mama House“ koji se svojevremeno prikazivao na OBN-u, gdje je i odnio pobjedu.

- Zabavljao sam ukućane punih tri mjeseca, pjevao im, zezao se sa njima, a cilj mi je bio da budem upravo ono što jesam, što je i rezultiralo pobjedom. Čestitke su pljuštale sa svih strana. Šou mi je mnogo pomogao u karijeri, bila je to velika reklama – konstatuje Boto, nastavljajući da je ostao prijatelj sa brojnim učesnicima šoua.

On je nedavno pjevao na jednoj svadbi u Međugorju gdje je bio gost iznenađenja.

- Bio sam na jednoj svadbi u Međugorju. Tu sam bio prvi gost iznenađenja, a nakon mene na sceni se pojavila Lepa Brena – kroz smijeh priča Boto.

Faca

Prošle godine Boto je odlučio da promijeni muzički žanr.

- U želji da proširim publiku odlučio sam da snimim pjesmu pop rock naziva „Faca“. Pjesma je naišla na odličan prijem kod publike, a promovirao sam je u rodnom gradu Čapljini, dakle pred domaćom publikom. Snimio sam i spot za tu pjesmu – priča on, dodajući da se pjesma tako zove upravo zato jer je i sam oduvijek bio faca.

 Za budućnost Danijel nema straha, očekuje da će još mnogo raditi te planira da objavi i još neki album.

Na pitanje da li bi se prijavio na neko muzičko takmičenje, Danije odgovara negativno.

 - Ne planiram se prijavljivati na neka takmičenja, mada me mnogi nagovaraju da odem na „Zvezde Granda“. Meni i bez toga ide dobro, imam najbolje autore, Marinu Tucaković, Biljanu Vujović i brojne druge – smatra Danijel, koji je na samom kraju priznao i to da je zaljubljen do „zuba“.

Ponekad pratim rijaliti

 U zadnje vrijeme stvarno mnogo putujem i nastupam, tako da zaista nemam vremena da upalim TV i da gledam neki rijaliti, jedino tu i tamo upratim poneki događaj – kaže Boto.

 

 

 

 

 

 

">  [posjeti portal]
-->

Nov

29

2015

0
Komentara

Dunja Fazlić: Prošla su vremena kada sam strahovala od komentara žirija

Tokom dosadašnjeg trajanja emisije „Dio tima" nije bilo komentara koji mi se nisu dopali ...

Nov

28

2015

0
Komentara

Almir Hukelić Aka: Zvijezda je samo na nebu i u tarhani!

Vrlina velikih umjetnika je skromnost - smatra on ...

Nov

28

2015

0
Komentara

Vesna Rivas: Tukla sam mnogo žena, a neke su završile na neurohirurgiji!

Bacila sam je na šank. Skakala sam po njoj do iznemoglosti, a inspektori koji su bili tu nisu reagovali. Bila je mjesec dana u bolnici jer sam joj poremetila centar za ravnotežu - jedan je dio njene šokantne ispijovesti...

Nov

27

2015

0
Komentara

Magdalena Bogić takmičarka „X Factora“: Željela sam i dobila sam Al' Dina

Odradila sam veliki broj svirki i gostovanja od čega bih svakako izdvojila moje gostovanje na koncertu Željke Joksimovića u Banja Luci i gostovanje na koncertu Amela Ćurića - kazala je Magi...

Nov

27

2015

0
Komentara

Mustafa Omerika: Nisam maneken, ja sam pjevač!

Baziran sam samo na posao i se ono loše što se dovodi u vezu sa muzikom zaobiđem i furam dalje – rekao je on...

Mustafa Omerika, mladi pjevač iz Mostara koji je već dugi niz godina na estradnoj sceni, publiku oduševljava svojim glasovnim sposobnostima, ali i skromnošću kojom odiše. Ovaj mladić privatnost čuva za sebe i u javnosti je poznat kao osoba koja se ne veže za skandale.

Ovom prilikom Mustafa je pričao o svom radu, o muzičkim takmičenjima na kojima je učestvovao, o stabilnoj ljubavnoj vezi...

Publika

Osim što je bio finalista „Zvezda Granda“, Omerika je bio učesnik i na takmičenju „Zvijezda možeš biti Ti“ i iz tih životnih perioda nosi samo pozitivna iskustva.

- Bio sam na dva muzička takmičnja i nosim samo lijepe utiske iz njih. ZMBT je prvi šou u kom sam učestvovao i bilo je to veoma lijepo prvo iskustvo sa medijima, kamerama... Što se tiče „Zvezda Granda“, to je već neponovljiv doživljaj, jedna nova dimenzija bavljenja muzikom, rad sa vrhunskim muzičarima i producentima. Zaista je neopisivo ono što mi se tamo dešavalo – započinje svoju priču ovaj Mostarac.

 On smatra da su mu takmičenja umnogome pomogli u karijeri.

 - Pomogla su mi da lakše dođem do publike, mada mislim da bi i bez tih takmičenja uspio u toj nakani, dogodilo bi se isto, samo bi mi trebalo više vremena. Preko takmičenja je lakše i brže doći do publike, još ako se tome doda kvalitetna interpretacija, tu nema greške – mišljenja je Omerika.

Poznato je da ovaj mladić svoju karijeru gradi isključivo na vrhunskoj interpretaciji i da je za njega skandal nepoznata riječ.

- Nikad nisam htio da me ljudi pamte po kojekakvim medijskim prepucavanjima, skandalima i slično. Nekima uspjeva, ali je to kratkotrajno. Svoj posao radim odgovorno i kvalitetno i na sceni uvijek dam svoj maksimum. Baziran sam samo na posao i se ono loše što se dovodi u vezu sa muzikom zaobiđem i furam dalje – priča Mustafa.

Singl

 Zime za Hercegovca nema, on redovno održava nastupe po Bosni i Hercegovini, ali je čest gost i po stranim zemljama.

- Nedavno sam odradio mini turneju po Norveškoj, a redovno sam na bh. sceni sa svojom ekipom muzičara. Uskoro planiram i da izdam novi singl koji bi trebao biti gotov do kraja godine. Radim pažljivo na njemu i nadam se da će naići na dobar odziv kod publike - nada se on.

Na pitanje šta misli o rijalitijima koji su preplavili televiziju, Mustafa nema pozitivno mišljenje.

 - Nisam pristalica rijalitija, ali opet ko sam ja da ih osuđujem? Ne pratim ih, nemam ni vremena, u stvari ne želim da ga trošim na takve stvari, a nipošto ne bih učestvovao u nečem takvom. Frustrirajuće je biti pod nečijim nadzorom 24 sata i tako mjesecima. Taman posla! Zar nije ljepše pjevati i uveseljavati ljude? – pita se Mustafa.

Mišljenja je da je današnje vrijeme takvo pa se muzika više gleda nego što se pjeva.

- Iskreno, muzika se više  gleda, ali bogami, kvalitet se uvijek drži na nekom nivou. Dođe vrijeme kad se treba pokazati i kao pjevač – ozbiljan je Omerika.

Privatnost krije kao zmija noge

 - Imam dugu i stabilnu vezu. Djevojka mi je velika podrška u životu i u poslu kojim se bavim. Ona je osoba koja je posebna u svemu, profinjena je, jedinstvena, a nadasve pametna. Magistar je Historije – ponosno priča ovaj zaljubljeni pjevač koji nije htio mnogo o privatnim planovima.

 

 

 

 

">  [posjeti portal]
-->

Nov

26

2015

0
Komentara

Goca Tržan: Mnoge kučke hoće da mi otmu muža!

Pop pjevačicu i dalje salijeću frajeri, ali njoj to nije važno jer je zadovoljna i ima pažnju svog supruga, koji je i dalje na meti žena iako znaju da je zauzet...

Nov

26

2015

0
Komentara

Šerif Konjević: Zbog nekakvog šejtanluka nemam vremena ni za majku, ni za dijete!

Gdje god dođem oslovljavaju me kraljem i tako tim nekim nadimcima, a u BiH mi kažu, vidi ovoga, šta će on!?; Šaković je odličan autor, mada izgleda više voli da pravi ćevape i otvara flaše vina...

Šerif Konjević je pjevač koji radi tokom cijele godine, koji je uvijek u pokretu, ali opet uvijek nasmijan i raspoložen za razgovor. Pomalo bučan, iskren, i kako voli da kaže, možda i previše otvoren za druge.

 - Radim na nekim novim pjesmama, a bit će to većinom isti autori koji su mi radili i prošli album. Nemam razloga da mjenjam tim koji je uigran. Teško je danas napraviti hit, a posebno jedan takav kakav ja želim.

 Duša me boli

Da li to znači da si komplikovan za saradnju?

 - Ne bih baš tako gledao, prije svega gledam na taj način, da znam šta želim i ne želim da po svaku cijenu snimam sve i svašta. Postoje pjevači koji imaju velike hitove, pa onda požure da te iste hitove ponove i kompozitori im ponude smeće od pjesama, a oni snime misleći da će biti hit, a te ih pjesme vrate na početak karijere i kada su bili anonimusi.

Zbog čega su ti na posljednim pjesmama skoro svi autori iz Srbije? Da li u BiH nema kvalitetnih autora?

 - Ima dobrih autora i u BiH, ali ja sam jako zahtjevan po pitanju novih pjesma, a kada radiš sa nekim autorima iz iste avlije i sokaka, to je veoma težak i zahtjevan posao, jer ti odmah počnu držati predavanje. Kada se javim autorima u Srbiji, prije svega postupe prema meni sa poštovanjem, cijene me, i sve što ima kažem ili predložim oni se slože sa tim. Ti autori u Srbiji vjeruju u moje pjevanje, a autori iz BiH nažalost, ali je zaista tako, ne vjeruju. Možda čak i vjeruju, ali ne žele da priznaju, pa onda i ne dolazi do saradnje. Recimo, jedan od dobrih je Armin Šaković, ali on voli više danas da pravi ćevape, da otvara flaše vina nego da pravi dobre i kvalitetne pjesme. On to radi ili je radio fantastično.


 Da li ti je žao što se BiH na takav način odnosi prema tebi?

 - Ne da mi je žao, već me duša boli. Ali ja sam kako to mnogi vole reći „sirov" pa ne pokazujem svoja osjećanja, ali mi je zaista teško. Ali šta bi ti kompozitori da sam ja na početku karijere, kako bi se tek tada ponašali. Nisam stvorio karijeru ni u Srbiji, ni u Hrvatskoj ili bilo kojoj drugoj zemlji, već u jednoj i jedinoj BiH. Tu mi je djedovina, ali ja sam na svim prostorima bivše Jugoslavije dobrodošao. Gdje god dođem oslovljavaju me kraljem i tako tim nekim nadimcima, a u BiH mi kažu, vidi ovoga, šta će on!? Ali, nema veze to je tako, mi smo takav narod.

 Imaš li vremena da majci posvetiš više druženja sa tobom?

 - Nemam i zbog toga mi je veoma žao. Kako mi se čini, nemam vremena ni za svoje dijete dovoljno. To je taj nekakav šejtanluk u meni koji me tjera da idem dalje. Iskreno govoreći, meni nije ni potrebno da pjevam dalje, ne ovakvim tempom. Živim sa ženom koju ne interesuje bogatstvo, odgojena je tako da je u prvom redu zanima porodica. Volim da pjevam, volim da ljudima izlazim u susret kada me pozovu, pa kažu da neće svadbu bez moje pjesme ili bilo koje drugo slavlje.

 Da li je sav taj novac vrijedan toga da zapostaviš vlastito dijete i ženu koja te rodila?

 - Ništa nije vrijedno toga. Najvrijednije je Bogu se posvetiti. Moja mama ima 91 godinu i proživjela je i doživjela mnogo toga, učinila je njenim savjetima, njenom dobrotom, samilošću moj život sadržajnijim i uspješnijim, ali ja protiv pjesme ne mogu. Nisam neki novi Šerif, isti sam kao što sam oduvijek i bio, znam svoje obaveze, kako prema publici tako i prema samom sebi, mojoj porodici, mojoj mami. Sve bogatstvo koje imam nije moje, sve je to Božije davanje i na kraju se vraćamo Bogu bez bilo čega.

 Da li su ti roditelji bili strogi i da li su bili za to da ideš u pjevače?

 - Da, bili su jako, izuzetno strogi, jer ja sam bio poprilično nestašan, a da ću postati pjevač o tome nisu nikada ni razmišljali. Valjda je za sve kriva ta ljudska i Božija sudbina. Nisam htio ni u školu ići, samo sam želio da postanem pjevač.

 Da li si razmišljao o nekom privatnom biznisu pored pjesme?

 - Ma, kakav privatni biznis!? I ovo što radim možda nije tako dobro, a još da se nečim drugim bavim. A, svi su već prije mene i otvarali i zatvarali njihove privatne biznise, pa se ja učim na njihovim greškama.

Internetom kruži video snimak sa jedne svadbe gdje si od glave do pete okićen novcem. Komentara ima kako pozitivnih tako i negativnih?

 Poput vola


 - Mnogi su me pitali da li sam ja to kao nešto namjestio ili sam sebe okitio. Kažem da sam ja sam sebi to htio da uradim, onda bi to bilo na nekom nivou, a ne da me kite kao nekog vola, koji je pobjedio u Sanici na nekoj koridi. Ali ni toga se ne stidim. Bio je u pitanju jedan divan čovjek kojem je želja bila da me okiti. Prvo tu nije bilo nešto mnogo novca, kako su mnogi počeli da pričaju, imao sam svoj honorar, a sve zarađeno tu večer podijelio sam sa ostalim kolegama. Bilo je tu dosta makedonskog novca. Znam da danas mnogi ljudi teško žive i ne želim nikoga da uvrijedim ili ponizim. Ja se samo Boga bojim, ne želim da plivam uz vodu.

 Ovi s Farme su škole učili u bordelima

 Da li su te zvali u neki rijaliti šou?

 - Zvali su me i još me zovu da pjevam na Farmi, ali sam ih svaki put lagano odbio. Još nikada i nigdje nisam vidio i čuo na jednom mjestu toliko vrijeđanja, psovki, bljuvotini. Svi ti učesnici pričaju o nekom njihovom obrazovanju, ja se samo pitam gdje su se oni obrazovali i gdje su se oni školovali. Možda, na ulici i u bordelima. Oni su svi protiv Zorice Marković, a ta žena je za njih izmislila život.       

 Nemam želju da pjevam u Sarajevu

 Da li mi sada možeš konačno odgovoriti kada ćeš uraditi solistički koncert u Sarajevu i da li imaš želju za njim?

 - Neću da pravim solistički koncert i nemam želju. Nemam želju, prije svega, što to sve košta mnogo, ne novaca, ali i to između ostalog, no ponajviše vremena i živaca. A, i kome da prepustim jednu takvu organizaciju?

 

">  [posjeti portal]
-->

Nov

25

2015

0
Komentara

Proročica Vesna: Karleuša je podmukla, Stanija ima šejtana u sebi, a Severina, poput seljanke, "peruta" svoje muškarce

Pitam se bi li Kristijan smio dići ruke na Denisa Stojnića ili Tomu Spahovića...

Nov

24

2015

0
Komentara

Ispovijest banjalučke "zečice" Božane Vujinović: U Dubai ne idem zbog seksa sa bogatim Arapima

Poklanjali su mi ostrva, kamile, kuće, kola, nakit, ali ja sam im se ljubazno zahvalila. Svoje ciljeve ostvarujem sama, a ne uz pomoć bogatog šeika - ističe ova Banjalučanka ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last ukupno: 769 | prikazano: 1 - 10