Adil Maksutović: Apsolvent na Kriminalistici

Što bih bio u neizvjesnosti i da strahujem za svoju egzistenciju kad mogu da radim u svojoj branši i da solidno zarađujem

Džej mi je mnogo pomogao


Mnogi pjevači ne mogu da se pohvale da imaju srednje škole, a kamoli visoke. To pravilo ne važi za Adila Maksutovića, momka romske nacionalnosti, iz Bora, koji je apsolvent Fakulteta za kriminalistiku u Beogradu.

- Od malena se bavim muzikom, ali nisam zapostavio ni školu. Osnovnu i srednju školu sam završio odličan učenik. U to vrijeme, išao sam na takmičenja iz matematike, bavio se sportom. Sada sam uspješan student na Fakultetu za kriminalistiku. Danas kada sam u  pjevačkom usponu ne zanemarujem fakultet jer znam da će mi on trebati u životu - kaže Adil.

Kad završiš fakultet da li ćeš se zaposliti ili nastaviti da pjevaš?
               
- Mnoge profesije su u ovo vrijeme su u problemu. Nastojaću da se poslije studija zaposlim, a da u slobodnom vremenu tezgarim. Mnogi pjevači danas ne mogu da se pohvale da imaju dosta posla, pa, tako ni ja. Neki od njih kažu da jedva preživljavaju. A što bih bio u neizvjesnosti i da strahujem za svoju egzistenciju kad mogu da radim u svojoj branši i da solidno zarađujem. A zarade od pjevanja mogu mi biti kao šlag na torti.
                 
Adil se inače zabavlja sa  kćerkom Džeja Ramadanovskog, koja studira žurnalistiku. Koliko mu je ta veza pomogla da i on postane poznat u estradnom svijetu?
                
- Kad sam upoznao Džejevu kćerku nisam mislio da će mi on biti u velikoj pomoći jer u muzici ja imam savoj pravac, a njen tata svoj. Ipak, ne mogu da se ne pohvalim jer mi je Džej dosta pomogao oko moje afirmacije. Često puta me je savjetovao, pričao o dobrim i lošim stranama estrade. Hvala mu zbog toga, jer sam mnoge njegove sugestije prihvatio. Posebno mogu da mu budem zahvalan što sam bio gost na njegovom koncertu u Centru "Sava". Uživao sam na nastupu i bio oduševljen jer sam vidio da ga njegova publika i poslije 25 godina pjevaanja i dalje poštuje i uvažava. A to je danas rijetka stvar.


Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslano)

ukupno: | prikazano:
Molimo da se prijavite i/ili registrirate kako bi mogli komentirati članak.

Prijavi se