KUD "VISOKO" IZVELO CJELOVEČERNJI PROGRAM U ISTANBULU

Članovi Kulturno-umjetničkog društva "Visoko" iz Visokog vratili su se sa sedmodnevnog boravka u Istanbulu. U općini Kartal održavao se susret bratskih općina Kartala, s kojom se i općina Visoko bratimila prije dvije godine. Susretu su prisustvovali predstavnici devet općina iz šest zemalja.

Delegaciju općine Visoko sačinjavali su Nidžara Hadžiomerović, pomoćnica načelnika, sa svojim saradnicima i 40 članova KUD-a Visoko na čelu s predsjednikom Mersedom Šahinovićem. U toku svog boravka delegacija Visokog učestvovala je u nizu protokolarnih aktivnosti u sklopu kojih je i KUD "Visoko" izveo cjelovečernji program na centralnoj bini u Kartalu pred više hiljada gledalaca.

Na glavnom gradskom trgu bio je postvljen i štand na kojem je prezentirana visočka privreda, kultura i turizam. Članovi KUD-a "Visoko" izražavaju svoju veliku zahvalnost gradonačelniku općine Kartal gospodinu Dr. Altinok Öz-u i njegovim saradnicima na izuzetno velikom gostoprimstvu i statusu koji je dat našoj delegaciji. Isto tako veliku zahvalnost upućuju načelniku općine Visoko gospodinu Munubu Alibegoviću sa saradnicima koji je omogućio ovo putovanje. Iz KUD-a "Visoko" se zahvaljuju i sponzorima putovanja firmama: Vispak , IGM , VGT i firmi BIOS.

Članovi KUD-a nemaju vremena za odmor od napornog puta, jer ih u narednim danima očekuje "vrelo ljeto". Već 3. jula u Zavidovićima folklorni ansambl učestvuje na smotri folklora, 13. i 14. jula nastupat će na Visočkom ljetu, a 15. jula je za članove KUD-a posebno važan nastup. Na poziv bošnjačkih institucija iz Banje Luke KUD "Visoko" će u Banskom dvoru održati cjelovečernji program povodom nastupajućeg mjeseca ramazana.

- U Istanbulu su, između ostalih, bili koreograf KUD-a "Visoko" Sabahudin Bucko Sarač, zatim članovi orkestra Kovo Samir, Kovo Amir, moja malenskost, Kobić Ismir, Suad Pašić Paja, Hajrudin Hadžimehmedagić, kao i članovi raznih sekcija našeg Društva Amina Memišević, Senad Zukan,Dino Vila, Ilma Kardaš, Zerina i Emina Bijedić, Adnan Mević, Lejla Baba, Mirha Mujanović, Emir Sudžuka, Hamza Šahinović, Sanela Disalari, Rifet Fejzić, Ilhana Bečar, Sanela Husremović, Samir Šehović... Svima nama ovo gostovanje ostat će u lijepoj i nezaboravnoj uspomeni - kazao nam je Mirnes Mušinbegović, bubnjar u orkestru KUD-a "Visoko" .

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslano)

ukupno: | prikazano:
Molimo da se prijavite i/ili registrirate kako bi mogli komentirati članak.

Prijavi se